utorak, 2. srpnja 2013.

PRIPREMA ZA GLOBAL


PRVI DAN RAZVOJA



Kao sto sam ranije rekao polako pripremamo mod za global danas. U narednih par dana prije otvaranja servera cu vam pisati sta se to radi na serveru. Posto se svaki dan radi na njemu ja cu svaki dan da vam pisem o tome sta se radilo.
Ono sta imamo za cilj jeste da napravimo server koji ce biti aktivan i koji ce igracima nuditi razne nacine da se zabavljaju i da uzivaju kako sami tako i sa drugim igracima.
Poceli smo sa tim da namjestimo nove evente i nove zone koje ce igracima da nude mogucnost medusobne zabave bez posredstva admina ili GM-a.

Azurirani dijelovi i ono na cemu se danas radilo su :

- DM zona
- DM event

DM zona : Na posebnom mjestu u LS-u koje smo mi nazvali EVENT ZONA nalaze se labele koje vam omogucavaju da udete u DM zonu. To je veoma jednostavna komanda koja igracima omogucava da se portaju u DM zonu u kojoj prilikom samog spawnanja dobijaju oruzije. Mozete odabrati 2 ekipe koje se medusobno pucaju. Kada poginete ponovno se spawnate na vase spawnu.

DM event : Kako imate war sistem tako imate i DM event samo sto ovaj EVENT omogucava da u njemu igraju i igraci koji nisu unutar neke organizacije. Admin vas prozove i pokrene DM event. Prilikom umiranja ponovo vas vraca u DM event i ponovo vam namjesta oruzije. Takoder ima i brojac ubistava te na kraju eventa pobjednici dobijaju nagradu.

Sutra se planira odraditi nadogradnja DM event-a gdje ce kada igraci TK-aju davati drugima bod i da izbacuje ko je koga ubio. Osim toga planira se rad na mapi, jos jednoj posebnoj zoni i eventu koja ce ovaj server da ucini nekom vrstom HYBRID mod-a.

0 komentari:

Objavi komentar

My Blog List

Facebook Stranica

.

Social Icons

Slider(Do Not Edit Here!)

Followers

Search

Followers

Datos personales

Search Box

Slider(Do not Edit Here!)

Featured Posts

About-me

Featured-Content

Recent Posts

Blogger Tricks

Blogger Themes

Social Icons

Popular Posts

Search This Blog

Popular Posts

Popular Posts

Popular Posts